"Roep luidkeels, houd niet in, verhef uw stem als een bazuin"

Jesaja 58:1

Persoonlijke biografie:

Foto_DolfOp vijfjarige leeftijd was hij zich al bewust van de tegenwoordigheid van God is zijn leven. Zijn ouders kwamen tot Jezus toen hij negen jaar oud was. God heeft hem door Zijn genade bewaard, gezegend, getraind en met grote liefde onderwezen en zo ontwikkelde hij zich in het dienen van de Heer. Maar er kan geen toename van volwassenheid zijn in het volgen van Jezus zonder beproevingen. In het begin van 1991 verloor hij zelfs zijn zicht op alles, behalve op Jezus. Maar God herstelde en vernieuwde hem en bracht hem, van 1994 tot 1998, in een nieuw seizoen van gemeenteleiderschap en in een ontwikkeling van de profetisch- en apostolische bediening. Begin 1998 begon hij te reizen als profeet.

Hij gelooft dat God de profetische bediening herstelt tot een niveau waarop Hij het wil hebben in Zijn Koninkrijk. De bovenstaande tekst van Jesaja 58:1 zegt dat we onze stem moeten verheffen als een trompet. Dat spreekt van een shofar, een profetische stem, en dat inspireert hem om een profetisch woord te brengen vanuit het hart van God wat je zal bemoedigen om te veranderen in je persoonlijke leven, wat een verandering in de kerk teweeg zal brengen en wat je ideeën over kerk zal veranderen.

Hij is getrouwd met Firdaus. Zij hebben twee kinderen, die beiden getrouwd zijn, zes kleinkinderen en zij wonen allemaal in Vlissingen, Nederland.

Profeten:

Profeten halen innerlijke obstakels en uiterlijk systemen omver, die mensen stoppen om te groeien in hun begripsvorming over Jezus. Zij vernietigen specifieke vormen van denken en menselijke overleveringen, die mensen ervan weerhouden meer volwassen en vrijer te worden.

Hierdoor zijn profeten vaak niet welkom in de overheersende Christelijke cultuur. Zij prediken geen goed gevoel, persoonlijke verrijking en een evangelie waarin men zelf centraal staat. Zij zijn vaak een bedreiging voor systemen die niet echt gericht zijn op het Koninkrijk met Jezus als de centrale persoon.

Zij geven uitdrukking aan genade en een verbroken hart en worden niet gemotiveerd door wettisch denken en een oordelende houding. Profeten leven en dienen vanuit de realiteit van het Nieuwe Verbond. Profeten bouwen vanuit een aanwezige ethiek en nauwkeurigheid in hun eigen leven; niet vanuit het beoefenen van hun eigen gave. Relaties bouwen heeft voor hen een hoge prioriteit.

Profeten zijn van nature in de eerste plaats bouwers, geen dienaren van ‘zegen mij clubs’. Ze zijn bezig met strategie en verandering op lange termijn. Profeten worden gezonden om de waarheid te spreken vanuit hun hart en niet in de eerste plaats om mensen te ‘zegenen’ door ze te vertellen hoe tijk ze zullen worden en hoe ze de wereld zullen gaan veranderen. Het kennen van God en je daaraan conformeren is het wezen van profetisch zijn.

Schrijver:

Dolf is de schrijver van een boek ‘Door het oog van een profeet’. Het Koninkrijk van God is groter dan de kerk en een progressieve verandering van denken is heel belangrijk om de kerk op een hoger niveau van volwassenheid en vrijheid te brengen. In dit boek zal hij je uitdagen om je te richten op Jezus en de uitbreiding van het Koninkrijk van God. Vernieuwing van denken is uitermate belangrijk om te komen op een hoger niveau van volwassenheid en vrijheid.

Het lichaam dienen:

Een profeet heeft een van God verkregen bekwaamheid om een duidelijke openbaring te brengen van Jezus Christus. Door de opening van het Woord van God, door de Geest van God. Als profeet onderwijst hij de mensen, verwijdert hij lasten en vernietigt jukken.

Hij is betrokken bij:

Het organiseren van seminars om het Lichaam van Jezus te bemoedigen, om mensen te helpen te groeien naar volwassenheid en om mensen te zien functioneren in hun gaven in het Koninkrijk van God. Het ontvangen van mensen thuis uit Nederland en het buitenland. Het adviseren van leiderschap en gemeentes. Het bouwen van individuele relaties met locale groepen en het versterken van die groepen en hun leiders/sters met praktische instructies en onderwijs vanuit het hart van God. Ontwikkelingen van vele nieuwe expressies van kerk. Het dienen in veel landen over de wereld. In Europa heeft hij vooral gereisd naar België, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Engeland, en Roemenië en naar landen in andere continenten zoals: India, Australië, de Verenigde Staten van Amerika, Japan en Maleisië. Egypte is vele malen bezocht, relaties zijn daar gebouwd en God heeft het vergund om in verschillen groepen en denominaties te dienen.

Dolf vraagt geen specifiek bedrag om te dienen, maar komt op basis van een liefdeoffer. Daarnaast vragen wij dat je voorziet in reisvergoeding en accommodatie. Hij is bereidt om te dienen en op God te vertrouwen om te voorzien in de noden van Shofar. We zijn gevoelig voor jullie verlangens en bijzondere omstandigheden om zo effectief mogelijk dienstbaar te zijn in de specifieke plaatselijke omstandigheden.

Algemene Linken

De beste Bijbel software gratis beschikbaar

De Boodschap communiceren met Posters

Functioneren in de samenleving met jou bekwaamheid.

Dolf Kalender

Januari 2018
Z M D W D V Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Dolf Evenementen

Geen evenementen

Doneren via Paypal

Enter Amount:

Shopping Cart

VirtueMart
Uw mandje is momenteel leeg.

bezoekers

free counters